Dit schoolkamp is een samenwerking van buitensportbedrijf Leef Outdoor en kleine camping Camp Zuiderhorn , respectievelijk Cor Slager en Ineke Bakker.

Al snel na hun eerste ontmoeting ontstond het plan alle krachten te bundelen en samen te werken aan uitdagende, speelse en avontuurlijke programma’s vol beweging in de buitenlucht voor scholen.

Doel van het schoolkamp: Schoolkamp Expeditie Zuiderhorn wil kinderen stimuleren om samen actief te bezig zijn op een sportieve manier met niet alledaagse activiteiten , in een natuurlijke omgeving.

Leef Outdoor is een initiatief van Cor Slager. Cor heeft na de Hogere buitensportopleiding zijn eigen bedrijf gestart en heeft het programma vormgegeven. De begeleiding vindt plaats onder verantwoorde begeleiding van Leef Outdoor en zijn instructeurs.

Naast het schoolkamp organiseert Leef Outdoor hoofdzakelijk activiteiten in het ervaringsleren voor de hulpverlening en voor bedrijven als teamtraining (teamdag).

Daarnaast zijn op de website Teamevengroningen.nl een aantal activiteiten te vinden die te boeken zijn als vrijgezellen activiteit, teamuitje of familiefeest. Ook kun je hier terecht voor de huur van zeskamp artikelen en buitenportmateriaal.

Opzoek naar een buitensport cursus of  over bijvoorbeeld hike en survival kijk dan eens op Arxplore. Hier werken Cor Slager en Jorg Vletter samen (beiden outdoor managers en deskundigen op het gebied van hike en survival) aan een informatie platform voor Hike, survival en andere buitensport zaken.  Ook hebben we georganiseerde tochten en activiteiten in het buitenland zoals;  Schotland en Duitsland. Deze zijn ook als groep te boeken.

 

 

Ineke Bakker

Samen met Gerrit Veldman is Ineke eigenaar van Camp Zuiderhorn, een kleine camping met een gemoedelijke sfeer aan de rand van het mooie Warffum, niet ver van de Waddenzee.

Gasten kunnen kamperen op een van de 17 ruime kampeerplaatsen of overnachten in een van de 5 originele hutten of het strandhuisje.

In de zomerperiode organiseert Ineke jaarlijks verschillende workshops en (culturele) activiteiten. Op het terrein kunnen gasten gebruik maken van de gezellige recreatieruimte, de vuurplaats, het speelterrein en ze kunnen (met korting!) kano’s huren.