Tijdens Expeditie Zuiderhorn zijn de kinderen samen met hun klasgenootjes de hele dag buiten in de weer. Alle survival- en outdooractiviteiten staan onder deskundige en verantwoorde leiding van Leef Outdoor.

In teams werken de kinderen samen bij allerlei spannende opdrachten en samenwerkingsactiviteiten. Ook maken ze als echte avonturiers een avontuurlijke speurtocht in het Warffumerbos, dat vlakbij de camping ligt. Het eten voor de avond wordt bereid  op het kampvuur.

 

Na de lunch gaat de hele groep een excursie maken:

een middagexcursie naar Openluchtmuseum Het Hoogeland of DoeZoo Insektenwereld. (Zie onder deze pagina)

 

Dit uitstapje wordt van tevoren gekozen.

Via een speurtocht door Warffum wandelen jullie naar Het Openluchtmuseum. Na afloop van dit uitje gaat iedereen zelf koken met de campingkok op de camping.

Doezoo is per fiets bereikbaar, het is ongeveer een uur fietsen. Bij deze  locatie heb je een arrangement inclusief patat een snack en wat te drinken.

 

Na zoveel activiteit, spelletjes en buitenpret is het heerlijk slapen. Eten en feesten? Dat kan allemaal in het Camphuis, de gezellige groepsruimte van Camp Zuiderhorn, waar ook een piano staat. Een ideale plek voor de Bonte Avond. 

Het programma loopt van woensdag t/m vrijdag.